Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъж

05 февруари 2024 09:09, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 262
Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъж

Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара снощи. Това каза днес пред журналисти главен инспектор Стефан Димитров, началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен. При инцидента загина мъж на 29 години, открит по-късно в една от стаите. По предварителни данни той е починал от задушаване.

 

"Пожарът се е разразил в целия апартамент предвид това, че сигналът е подаден късно, а вътре е имало много предмети като хартия, пластмасови опаковки, дървения и това е усложнило допълнително обстановката", обясни гл. инсп. Димитров.

 

На мястото са пристигнали два пожарни автомобила, като при един от тях е имало проблем с компресор и е прекъснало водоподаването за около 3-4 минути.

 

Жителите на входа са били евакуирани, а пожарникарите са успели да спасят жена от апартамента, която е искала да скочи от терасата, за да се спаси от пламъците. Те са влезли в горящия апартамент и със спасителна качулка, която се поставя на главата на пострадалия и му се подава въздух, жената е била изведена оттам. 55-годишната жена е предадена на екип от Центъра за спешна медицинска помощ, а после откарана в клиника по изгаряния в Пловдив.

 

Теренът не е позволил да бъде използвана стълба, за да бъде пострадалата спасена с нея, уточни началникът на РС "ПБЗН".

 

Както БТА съобщи сигналът за пожара в апартамент на петия етаж в кв. "Дружба" е получен снощи, 3 февруари, в 23:55 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Огънят е горял поне 30 минути преди подаването на сигнала.

 

Причинени са материални щети на жилището, което е почти унищожено, както и по другите апартаменти. Предстои да бъдат изчислявани щетите. Сградата е спасена.

 

Причината за пожара е в процес на изясняване. По думите на гл.инсп. Димитров най-честите причини за възникване на пожари са небрежност при боравене с открит огън, оставени без надзор отоплителни уреди - печки на твърдо гориво, има случаи и с електрически одеала.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимки: Велина Василева, БТА

Снимки

Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъжЛесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъж