Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отлично институционално взаимодействие на структурите на Областната дирекция на МВР в Сливен, прокуратурата и местната власт

06 февруари 2024 10:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 300
Отлично институционално взаимодействие на структурите на Областната дирекция на МВР в Сливен, прокуратурата и местната власт

Главен комисар Живко Коцев: Отлично институционално взаимодействие на структурите на Областната дирекция на МВР в Сливен, прокуратурата и местната власт

Главният секретар на МВР и неговият заместник присъстваха на годишния анализ на ОДМВР-Сливен. Гости на събитието бяха кметът на община Сливен, областният управител, административните ръководители на апелативна, окръжна и районна прокуратура, на съда и представители на местната власт.

Професионалното ръководство на МВР даде много добра оценка на работата на Областната дирекция на МВР в Сливен. Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев отбеляза, че ръководството на областната дирекция е постигнало значителни резултати по отношение на организацията, като е заложило на инициативи, които пряко да допринесат за постигане на по-добри резултати, както и за издигане на авторитета на полицейските служители. Той изведе пред ръководството и състава на областната дирекция приоритетите, по които ще се оценява работата на структурата. От съществена важност е намаляване на пътнотранспортните произшествия, увеличаване на полицейското присъствие в малките населени места и борбата срещу наркоразпространението. Акцент в разговорите бе пътната безопасност и извеждането й като национален приоритет в работата на МВР, както и необходимостта от тясно сътрудничество с останалите институции на местно и централно ниво, имащи пряко отношение към пътния травматизъм. Главен комисар Коцев определи като тревожен показател изведените от отчета данни за двама повече загинали и увеличаване на ранените по пътищата в сравнение с предходната година. Бе отчетено значителното завишение при административно наказателната дейност, където актовете са с 3000 повече от тези през 2022 година, а електронните фишове са увеличени с повече от 2000.

От изключителна важност е служителите в МВР да се вслушват в проблемите на хората и да се засили превенцията сред младите. Положително бяха оценени редица инициативи, които включват превенция сред подрастващите по отношение на престъпленията, пътния травматизъм, трафикът на хора и други.

Професионалното ръководството на МВР оцени положителната тенденция на спад с 3 пункта при регистрираните престъпления и повишаване на разкриваемостта с 6 пункта. Обърнато беше внимание на добрата и задълбочена оперативна работа, довела до голямата реализация по линия наркотици, при която през миналата година беше неутрализирана една от най-големите нарколаборатои за производство на марихуана в страна. В рамките на годишния анализ директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков изрази увереност, че резултатите ще бъдат надградени през текущата година.

Заместник- главният секретар главен комисар Димитър Кангалджиев увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите.

Много добра оценка за работата на областната дирекция бе дадена от заместник-административния ръководител на Апелативна прокуратура- Бургас Йовита Григорова и административните ръководители на окръжна и районна прокуратура в Сливен. Те подчертаха, че постигнатите добри резултати са благодарение на доброто институционално взаимодействие.

Кметът Стефан Радев благодари на ръководството и на служителите на областната дирекция за добрата съвместна работа и усилията, които полагат за подобряване средата на сигурност в региона.

Снимки

Отлично институционално взаимодействие на структурите на Областната дирекция на МВР в Сливен, прокуратурата и местната властОтлично институционално взаимодействие на структурите на Областната дирекция на МВР в Сливен, прокуратурата и местната власт