» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

AMD подобрява своите позиции в сървърния и потребителския сегмент според доклада на Mercury Research за Q4-23 - x86 процесори

09 February 2024 08:49, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 months ago, number of readings: 299
Таблицата по-долу представя по-подробно данните от доклада на Mercury Research

8 февруари 2024 г. - В своя доклад за 4-тото тримесечие на миналата година анализаторите от Mercury Research показват, че AMD печели немалък дял в сегментите сървъри, настолни и мобилни компютри в сравнение със същия период на предходната година. Според изследователите на пазара, това се дължи основно на търсенето на 4-то поколение EPYC сървърни процесори, както и на чиповете от серия Ryzen 7000.

• По приходи, сървърният дял се е увеличил с 4 процентни пункта от година на година, и с 1.1% в сравнение с Q3-23, до рекордните до момента 31,1%.

• Делът на клиентските решения (настолни и мобилни процесори) се е увеличил с 2,0% спрямо периода от предходната година. Приходите в сравнение с предходното тримесечие са намалели с 1.6% поради промени в продуктовия микс.

 

По продадени бройки процесори, AMD печели също сериозни позиции спрямо предходната година.

• Делът на сървърни процесори е нараснал с 5.5% за година и е намалял с 0.2% спрямо Q3-23.

• Този спад отразява по-големите продажби на конкуренцията в сегментите извън центровете за данни (напр. работни станции), както и по-високи продажби на Atom процесори.

• В клиентския сегмент компанията има увеличение на дела с 3.1% спрямо предходната година и 0.8% спрямо предходното тримесечие – общо за настолни и мобилни чипове.