Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен бе домакин на среща на председателите на общинските съвети в България

09 февруари 2024 09:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 месеца, брой четения: 269
NAPOS

Съвместно заседание на Управителния и Контролния съвет на Националната асоциация на председатели на общински съвети в Република България /НАПОСРБ/ се проведе в Сливен. В него участва и председателят на местния парламент Димитър Митев, който е член на Контролния съвет на асоциацията.

Обект на дискусии бяха финансовият отчет и отчетът за работа на организацията за 2023 г. Бяха очертани и финансовите параметри на проектобюджета за настоящата година. В обсъжданията на еднодневния форум се включи и сливенският градоначалник Стефан Радев.

Членовете на сдружението се обединиха около идеята за промени в устава на НАПОС. В хода на обсъжданията те обмениха опит, визираха сходни проблеми и споделиха добри практики от ежедневната си работа.

В рамките на срещата бе фиксирана и датата за общо събрание на асоциацията. То ще се проведе на 6 март в град Пловдив.

Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България е основана през 2004 г. В нея членуват близо 200 председатели на местни парламенти в България, като броят им ежегодно се увеличава с приемането на нови членове. Седалището на асоциацията е град София, а нейният основен профил на действие е реализирането на ефективно местно самоуправление и развитие на гражданското общество.

Снимки: Фейсбук

Снимки

NAPOS