Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Протестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха мляко

09 февруари 2024 13:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 308
Протестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха мляко

Заради недоволството на земеделски производители Ямболска област остава четвърти ден без достъп до магистрала "Тракия". Протестиращите фермери на пътя Ямбол - Сливен запалиха бали слама и разляха мляко в знак на протест. Пътните блокади днес е обявено да продължат до 15:00 часа.

 

Затворени са и трите изхода за магистралата в областта – при Хаджидмитрово, Кабиле и Веселиново. Блокирано е движението и към Котленския и Ришкия проход, тъй като е невъзможно преминаването и през пътен възел "Петолъчката". Тежка земеделска техника препречва и движението по международния път за граничен пункт "Лесово" при разклона за Тополовград.

 

"Никой не иска пари. Да, финансовата инжекция, която ще получат някои от стопанствата, е жизненоважна за тях. По-важното за всички ни обаче са законодателните промени, които искаме да станат. Няма смисъл едни пари да получим сега, а със закони да ни убият за две-три години", каза за БТА Георги Радев, председател на Съюза на земеделските производители в област Сливен.

 

В почивните дни не се очакват протести. Дали ще има пътни блокади и в понеделник, зависи от срещата на земеделските браншови организации днес в 16:30 часа с премиера Николай Денков, каза Стоян Александров, член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на регионалния съюз в област Ямбол.

 

Преговорите с държавата може да продължат в събота и неделя. Не е изключено протестът да се премести и в София, посочи още той. "Ако от Националната асоциация на зърнопроизводителите и Българската аграрна камара се стигне до решение, че не приемаме условията, тръгваме към София", заяви Александров.

Източник: БТА Сливен
МИРА БЕЗУС
Снимка: МИРА БЕЗУС, БТА

Снимки

Протестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха млякоПротестиращите земеделци на пътя Ямбол – Сливен запалиха бали слама и разляха мляко