Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национално състезание по творческо писане на английски език

13 февруари 2024 16:14, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 2 месеца, брой четения: 257
Национално състезание

Приключи Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език, организирано от фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПЛЮС". За четвърта поредна година в състезанието се включиха и ученици от Пакистан, което е резултат от партньорството на фондацията с „EYE on IVY”, Пакистан.

Интересът към състезанието беше голям - ученици от 186 училища, включително и от ОУ „Елисавета Багряна“, гр. Сливен, взеха активно участие.

Учениците от шести и седми класове на ОУ „Ел. Багряна“ дадоха воля на въображението си в дните за писане през м. ноември 2023 г. в СТЕМ кабинета на училището.

Членовете на националното жури, сред които е Анджела Родел - преводачката на спечелилата награда „Букър“ - „Времеубежище“ на Георги Господинов, както и други с интерес се запознаха с творбите и на нашите ученици. Допуснати до Национален кръг с високо оценени писмени работи във всяка възрастова група (общо 126 работи) бяха и на Атанас Недялков от 6. в клас и Габриела Цветкова от 7. б клас.

Всички участници бяха наградени с грамоти за участието в конкурса. Две допълнителни грамоти за национални финалисти бяха връчени на Атанас Недялков от 6. в и Габриела Цветкова от 7. б клас.

Грамотите бяха раздадени в присъствието на директора на ОУ "Елисавета Багряна", г-жа Величка Христова, и учителите по английски език в прогимназиален етап - г-жа Ю. Шарапчиева и г-жа В. Стоянова.

Благодарим на всички ученици за участието! Желаем бъдещи успехи в литературното творчеството и на чужд език!

Снимки

Национално състезаниеНационално състезаниеНационално състезаниеНационално състезаниеНационално състезаниеНационално състезание