» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Маринчо Христов заряза ритуално лозите край с. Гавраилово

14 February 2024 14:00, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 3 months ago, number of readings: 140
Областният управител заряза лозите край с. Гавраилово

В деня на лозаря и виното, областният управител инж. Маринчо Христов бе гост на сливенското село Гавраилово, където на площада пред кметството и под съпровода на фолклорен състав, момичета в народни носии посрещнаха жители и гости с хляб и шарена сол.

Областният управител поздрави всички по случай празника, като подчерта, че: „ няма любов без вино и вино направено без любов“.

Той отправи още пожелания за здраве и благодатна година, която да донесе на всички трудещи се богата реколта.

Кметът на с. Гавраилово Теньо Божеков обяви резултатите от конкурса за най-добро вино за 2023г. От 30-те проби с Божествената напитка участвали в тазгодишната надпревара, с първо място бяха отличени Пламен Андонов в категорията“ Бяло вино“, Милен Монев в категория “Червено вино“ и Румен Йорданов в категория „Розе“.

Почетните грамоти за първенците и техните подгласници бяха връчени от инж.Маринчо Христов, след което празникът се пренесе край село Гавраилово, където областният управител участва в зарязването на лозята за здраве и берекет. В ритуала се включиха още кметът на селото, общински съветници от местния парламент в Сливен, както и жители и гости събитието.

Честването на Трифон Зарезан по обичай продължи с много настроение, музика и дегустация на местни вина.

Photos

Областният управител заряза лозите край с. ГавраиловоНаграждаване на участниците в конкурса за най-добро виноПриветствие на областния управителзарязване на лози