Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Девет двойки от Сливен се ожениха в международната Седмица на брака

14 февруари 2024 16:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 218
Снимка: БТА (архив)

Девет двойки от община Сливен се ожениха в международната „Седмица на брака“, съобщиха от общинското звено „Обредни домове и зали“.

 

Две от тях са избрали да го направят днес – на Свети Валентин. От началото на тази година към днешна дата двойките, положили своите подписи в Сливен, са 45. Справката от миналата година за същия период показва, че броят на сключените граждански бракове е бил 55.

 

В Сливен през 2023 г. са сключени 502 брака, съобщиха за БТА от звеното "Радостни обреди" към Ритуалната зала в община Сливен. В сравнение с предходната 2022 г. бройката на сватбите е по-голяма, тогава са подписали 488 двойки. Най-предпочитани за сватбени церемонии са летните месеци, когато има възможност и за изнесени ритуали – през юли 2023 г. са сключени 57 брака, 58 - през август и 75 през септември, посочиха още общинските служители.

 

Седмицата на брака се отбелязва за 13-а поредна година в България от 7 до 14 февруари, с различни прояви в страната. За първи път Седмицата на брака се е състояла през 1997 г. във Великобритания. През годините събитието прераства в движение, обхващащо близо 30 държави. Седмицата на брака се провежда от 7 до 14 февруари, като целта е да се насочи вниманието към важността на брака и да се насърчат двойките да изградят щастливи и устойчиви семейства. През 2017 г. Седмица на брака за първи път е проведена в Сърбия и Филипините, а през 2018 г. – в Испания, сочи справка на отдел "Справочна" на БТА.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: БТА (архив)