» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Гледайте на живо заседанието на Общински съвет-Сливен

15 February 2024 09:55, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 months ago, number of readings: 280
Община Сливен

Общо 72 точки са включени в дневния ред на сесията на Общинския съвет. Сред тях попадат изменение в една от общинските наредби и стратегията за управление на общинската собственост за 2024-2027 г.

 

На заседанието в четвъртък ще бъде гласувано още партньорството на Общината в проекти на градове и организации - част от мрежата на Програма „Предизвикателство „Интелигентни градове“ (Intelligent Cities Challenge) на Европейската комисия.

 

Местният парламент ще решава още дали Общината да кандидатства по обявена процедура, с която ще бъде продължена дейността на Областния информационен център в Сливен.

 

Друга точка е свързана с одобряване на Програма за управление на Община Сливен за мандат 2023 – 2027 г. Общинските съветници ще гласуват и програма за работата на градския парламент през първото тримесечие на тази година. В дневния ред е включено и утвърждаване на тазгодишната програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи и на плана за младежта за 2024 г.

 

Сред точките за гласуване попадат още културният календар на Общината за тази година и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение.

 

Сесията ще се проведе обичайно в зала „Май“ от 9 часа. Повече информация за дневния ред и материалите може да намерите на посочения линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite