» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 16.02.2024 г., петък

16 February 2024 15:52, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 3 months ago, number of readings: 364
Сливен

Община Сливен ще получи безвъзмездно сградата на бившето Средно професионално техническо училище по автотранспорт за нуждите на Основно училище „Братя Миладинови“.

И тази година мероприятията в програмата за почитане паметта на Васил Левски в Сливен ще протекат в два дни – 18 и 19 февруари.

В 17:30 ч. на 18 февруари, от църквата по бул. „Цар Освободител“ и ул. „Донка и Константин Константинови“, до пл. „Васил Левски“, ще премине факелно шествие с участието на сливенския Военен духов оркестър, Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“ и училищата от Сливен.

„Урок по родолюбие“ - Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски. Родолюбивата инициатива ще започне от 9:30 ч. на 18 февруари пред сградата на Профилирана природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов“, която е традиционен участник в програмата за отбелязване на годишнините от гибелта на Апостола.

Общоградската церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се проведе на 19 февруари, понеделник, от 11:00 ч.

В Сливен утре ще се проведе първото издание за 2024 г. на инициативата "Донеси бутилка", организирана от "United Future".

На 15 февруари в сливенската галерия „Май“ бе открита самостоятелната изложба на художника Валентин Данчев.