Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Седмица на любовта в Регионална билбиотека "Сава Доброплодни"

16 февруари 2024 14:38, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 2 месеца, брой четения: 104
111

Любовта е всичко – този най-кратко е отговорът, който дадоха при посещението си

в библиотеката ученици от 8. и 9. клас от Спортно училище „Д. Рохов” на въпрос какво е любовта. Младежите и девойките бяха част от инициативите на културния институт за Седмицата на любовта. В отговорите на анкетата направи впечатление, че въпреки крехката си възраст младите спортисти осъзнават, че любовта е най-възвишеното и най-чистото чувство. То е и обич, и наслада, но и отговорност и уважение към другия, коментираха учениците.

Младите спортисти наблюдаваха презентация „На крилете на любовта с най-популярните любовни романи и филми, музикални хитове и шедьоври на изобразителното изкуство“.. Разпознаваха български и световни музикални хитове, възпяващи любовта. Бяха запознати от специалистите в Регионалната библиотека с историята на празника „Св. Валентин“, с традициите за отбелязването му по света и други факти, помогнали да осмислят празника на любовта, вдъхновила най-добрите творци по света. Част от тях влизат в учебната програма по български език и литература, предстои да ги изучаваме, им обърнаха внимание преподавателките Жанета Цанкова и Нели Димитрова. В края на презентацията учениците участваха и в томбола с любовни стихове. За малките ученици от 5 клас бяха подготвени нови книги за тийнеджъри, както и изложба от валентинки, а най - старите от които от 19 век.

Културният институт организира редица инициативи по повод 14 февруари и обяви от 12 до 16 февруари Седмица на любовта. Дните са посветени на празника на влюбените - Св. Валентин, един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени празник.

Снимки

12235434667776665554443332221111