Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 14 април 2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков беше гост...

15 април 2011 10:26,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1061

На 14 април 2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков беше гост на тържественото честване на 190-та годишнина от рождението на идеолога на българското общонародно революционно освободително движение Георги Стойков Раковски в град Котел.

Тържества в Котел се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Георги Първанов, който лично присъства на празника.

Областният управител и Президентът се срещнаха с кмета на Котел Христо Киров и неговия екип и присъстваха на тържествен митинг, на който беше отбелязана годишнината.

С издигане на националния флаг на Република България и знамето на гр. Котел на пл. „Възраждане” започна тържественото отбелязване на 190 –тата годишнина. Пред гроба на Георги С. Раковски в Пантеона се извърши поклонението и поднасянето на цветя в знак на признателност.

В приветственото си слово Президентът Георги Първанов посочи, че Георги Раковски е идейният вдъхновител на българската революция, който обоснова по забележителен начин необходимостта от съчетаване на дейността на четите с външната подкрепа. “Ще запомним Раковски не само като голям, проницателен революционер, идеолог и организатор, а и като блестящ учен и мечтател, дипломат, реалист”, каза президентът и подчерта, че родолюбието е голямата идея, която ни е завещал великият Раковски – патриотизъм, който не проповядва омраза и агресия към различния и проникнат от разбирането, че всички страдаме и пред държавата всички са равни.

Областният управител г-н Марин Кавръков заедно с зам. областния управител г-н Христо Карабекиров присъстваха и на тържествения шоу – спектакъл „Искри” на гвардейския представителен духов оркестър на Република България с тържествени илюминации.

Заместник областният управител г-н Христо Карабекиров поздрави учителите и учениците от СОУ „Георги С. Раковски” в град Котел по повод патронния празник на училището, от което са излезли хиляди ученици вдъхновени от духът на Георги С. Раковски и гордост за Котел и България.