Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детски конкурс на тема: “Лешоядите в ПП “Сините камъни” обявиха от дирекцията на парка

22 февруари 2024 15:24, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 227
Детски конкурс на тема: “Лешоядите в ПП “Сините камъни” обявиха от дирекцията на парка

Детски конкурс на тема: “Лешоядите в Природен парк “Сините камъни” обявиха от дирекцията на парка по повод “Седмица на гората – 2024 г.” Това съобщиха от природния парк.

 

Конкурсът е за рисунка, макет, колаж, пано или литературно произведение (есе, стихотворение, разказ). Право да участват имат деца и ученици до 12 клас в четири възрастови групи. Срокът за предаване е 29 март. Награждаването на победителите ще бъде на 5 април. Творбите ще останат в архива на Парка.

 

ПП "Сините камъни" изпълнява проект по възстановяване популацията на лешоядите от 2007 година. Изградена е инфраструктура за адаптацията на мършоядните птици, обезопасени са над 200 електрически стълба, възстановява се популацията на лалугера, който е част от основната хранителна база на дневни и грабливи птици. Изградена е кошара за отглеждане на каракачанска порода овце, също са част от хранителната база на грабливите птици.

 

В адаптационната волиера са настанявани птици, внесени от различни държави (Испания, Чехия), както и такива, които са излюпени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. След като лешоядите прекарат необходимия период за аклиматизация във волиерата, се освобождават в природата.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА