Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се отчетно събрание на СОСЗР в Сливенска област

23 февруари 2024 10:18, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 98
Областно отчетно събрание на СОСЗР

Вчера в залата на Военния клуб се проведе Общо годишно отчетно събрание на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва“(СОСЗР) от Област Сливен.

Гости на форума бяха областният управител инж. Маринчо Христов, кметът на Община Сливен Стефан Радев, Кольо Милев-бригаден генерал и председател на СОСЗР , председателят на Общинския съвет Димитър Митев, полковник Любомир Вачев –командир на Центъра за подготовка на специалисти, майор Митко Манев-председател на общинското ръководство на съюза и др.

По традиция мероприятието започна с химна на Република България и с тържествено посрещане на знамето на СОСЗР, след което с едноминутно мълчание, гостите в залата почетоха и паметта на покойните вече негови членове.

Областният управител приветства участниците в събитието, като им пожела да бъдат здрави и единни.

„Винаги съм се възхищавал на българския офицер, защото Вие сте хора на дисциплината, на реда и отговорността. Вие имате какво да предадете на съвременното общество, което наистина има нужда от добър пример, какъвто е Вашият.“ каза още в речта си Маринчо Христов.

Поздравления бяха отправени още от кмета Стефан Радев и от други гости.

Председателят на Областната организация на СОСЗР бригаден генерал Кольо Милев прочете доклад за дейността на съюза през изминалата 2023г., която той не спира да осъществява, въпреки трудностите в световен и национален мащаб. Основната цел в неговата работа е организационното укрепване, защото според думите на генерала: „ Да бъдеш член на СОСЗР е въпрос на лично усещане за принадлежност към определена група, която те свързва с професионалното минало“.

По информация от Министерството на отбраната в страната са регистрирани над 56 военно-патриотични организации от сферата на сигурността и отбраната. През изминалия отчетен период в редиците на организацията са приети над 25 нови членове. Структурирани са Областен и Общински съвети към съюза, с което се бележи добър старт за провеждането на добра социална и патриотична дейност, както и за планиране дейността на организацията. В доклада бяха отчетени още участия в различни национални празници и събития с голяма обществена значимост.

В хода на отчетното събрание се чуха и различни предложения за бъдещото развитие на СОСЗР и за достойното съществуване на неговите членове.

В края на заседанието областният управител и гостите получиха подарък- биографична книга и автограф от Янко Янков- заместник командир на Първия български батальон „Сини каски“ в Камбоджа.

Снимки

Областният управител държи реч пред СОСЗРЕдноминутно мълчние в памет на починалите членове