Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обяви глобалната премиера на графичната карта Radeon RX 7900 GRE

27 февруари 2024 10:15, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 230
AMD logo

26 февруари 2024 г. - Днес AMD анонсира пазарния дебют на графичната карта AMD Radeon RX 7900 GRE. Тя е проектирана за 1440p гейминг с високи скорости на опресняване, и е снабдена с 16GB бърза GDDR6 памет за 4K игри.

AMD Radeon RX 7900 GRE се очаква да бъде достъпна от глобалните търговски вериги от утре, 27 февруари 2024 г., с препоръчителни крайни цени (за САЩ) започващи от $549 щатски долара.

Новото мощно графично решение предлага богатство от функции и възможности:

• Чиста производителност – С 80 изчислителни единици и рейтрейсинг ускорители, 16GB GDDR6 VRAM с тактова честота 18Gbps, 160 AI ускорителя, 64MB 2-ро поколение AMD Infinity Cache и 260W TBP, графичната карта AMD Radeon RX 7900 GRE предлага повече чиста производителност в най-играните игри, с до 14 процента по-добър показател FPS/долар средно в сравнение с GeForce RTX 4070.

• По-високи кадрови скорости в хиляди игри – базираната на драйвер технология за генериране на кадри AMD Fluid Motion Frames увеличава FPS, за да достави огромно подобрение на производителността и плавен геймплей в хиляди игри.

• Производителност с лекота – технологията AMD HYPR-RX опростява и управлява едновременното взаимодействие на AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution (RSR), AMD Radeon Boost и AMD Anti-Lag технологиите за постигане на ефект на наслагване на производителност, с което потребителите получават максимална производителност в игрите.

• Характеристики за бъдещето – Графичните карти от серията AMD Radeon RX 7000 осигуряват поддръжка за следващо поколение DisplayPort 2.1 и предлагат повече VRAM от конкурентните решения за работа с най-взискателните игри и авангардни дисплеи на днешния и утрешния ден.

Вариантите на AMD Radeon RX 7900 GRE се очаква да бъде налични от партньорите за производство на графични карти на AMD от 27 февруари. Сред тях са Acer, ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire и XFX.

Освен това, от днес геймърите могат да видят нови цени за графичната карта AMD Radeon RX 7700 XT, с активирана цена от $419 (за САЩ), или с повече от $30 под първоначално обявената крайна цена. Никога не е имало по-добро време за геймърите да обмислят AMD Radeon за следващата си покупка на графична карта!

Научете повече за AMD Radeon RX 7900 GRE в последния блог на компанията тук.