» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 29.02.2024 г., четвъртък

29 February 2024 15:48, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 2 months ago, number of readings: 318
Сливен

Заплашителни имейли са получавали от месеци представители на институции и фирми в Сливен от човек, наречен „Червен пират“ – сред заплашените са кметът на града, кметове на общини, председателят на Общинския съвет, общински съветници, прокурори, следователи, полицейски началници, представители на бизнеса, физически лица.

В Сливенската митрополия вчера бе внесено протестно писмо срещу касирането на изборите за митрополит, писмото, подкрепено от над 170 свещеници и миряни от духовни околии в Сливенската епархия.

Нов пътен и пешеходен надлез предстои да бъдат изградени по част от жп линията на град Кермен в община Сливен.

На 28 февруари в клуба на пенсионираните учители „Будители“ бе представена автобиографичната книга на Стоян Симеонов „Един /не/обикновен живот“.

Деца учиха за вредата от алкохола с "пиянски очила" – урокът бе изнесен при поредното занятие в Детско полицейско управление – Сливен.

„Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен, ДПП „Сините камъни“, Регионална дирекция по горите Сливен и Община Сливен обявяват конкурс за учениците в Община Сливен по повод Седмицата на гората 2024 г. на тема: “Гората е живот и споделена отговорност” – учениците могат да участват както с творба под формата на къс разказ, така и със стихотворение.

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни“-Сливен тази вечер, от 17:30 часа, ще се състои литературна вечер, посветена на поезията и прозата на Ники Комедвенска.