Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава основният ремонт на път II-53 Поликраище - Елена - Сливен, преустановен временно през зимата

29 февруари 2024 12:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 255
Снимка: БТА (архив)

Продължава основният ремонт на път II-53 Поликраище - Елена - Сливен, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Строителните работи в близо 27-километровия участък бяха временно преустановени през зимата.

 

С оглед метеорологичните прогнози се възобновява работата в участъка на територията на област Велико Търново, а в началото на март се предвижда да се подновят дейностите и в отсечката в област Сливен. По договор рехабилитацията на трасето трябва да приключи до края на юли.

 

БТА припомня, че през 2022 г. жителите на сливенското село Стара река протестираха срещу закъснението на планирания ремонт на републиканския път в участъка между село Стара река и местността Агликина поляна.

 

Предвижда се цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването, нови бордюри, ограничителни системи, пътни знаци и маркировка. Ще се почисти канализацията на Елена и на с. Стара река, ще се подменят решетките и капаците на дъждоприемните и ревизионните шахти. В населените места след ремонта ще има пешеходни пътеки и нови тротоари. В двете отсечки ще бъдат ремонтирани общо седем големи съоръжения.

 

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Второкласният път е основна пътна артерия по направлението Велико Търново – Сливен – Ямбол и свързва Северен централен район с Югоизточен район и АМ „Тракия“. Трасето осъществява пряка връзка с европейския транспортен коридор №8 Гюешево – Кюстендил – София – Бургас – Варна.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: БТА (архив)