Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предмартенско настроение завладя Котел

01 март 2024 08:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 222
Предмартенско настроение завладя Котел

Червено-бяла украса донесе предмартенско настроение в Котел. Дърветата по пешеходната зона в центъра на града бяха украсени с мартеници, а щъркели от вчера вече правят компания на Пижо и Пенда край сградата на Община Котел.

 

В навечерието на древния български празник Баба Марта, децата от творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък-1870“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“, ученици от СУ „Георги Ст. Раковски“ и членове от клуба на инвалида в Котел дариха 160 ръчно изработени мартенички. Милият жест от години е традиция за малките котленчета, но за първи път към тях, с помощ, се присъединиха Милка Иванова и останалите членове на клуба на инвалида в общинския град.

 

И тази година дарението на децата беше предназначено за потребителите на услугата Домашен социален патронаж и Дневен център за стари хора, с което се цели да се внесе радост в ежедневието на възрастните жители от общината.

 

Ръчно изработените мартеници бяха поднесени с много желание и ентусиазъм от децата, а служителите от Домашен социален патронаж и Дневен център за стари хора благодариха и побързаха да върнат жеста. С пожелание за здраве те закичиха с мартеници присъстващите деца и пожелаха на своите съграждани здраве, щастие и повече късмет през настоящата година.

Община Котел

Снимки

Предмартенско настроение завладя КотелПредмартенско настроение завладя КотелПредмартенско настроение завладя КотелПредмартенско настроение завладя Котел