Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в среща с министъра на туризма и ОУТР „Долината на розите

01 март 2024 17:59, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 151
Заседанието в Община Казанлък

Среща с министъра на туризма Зарица Динкова проведоха вчера в Община Казанлък представители на Организацията за управление на туристическия район ( ОУТР ) „Долината на розите“. Срещата бе по инициатива на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, която е и председател на Управителния съвет на организацията.

На проведеното заседание присъстваха областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов, представители на всички общини членове на сдружението, както и Николай Ненков- изпълнителен директор на Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ и др.

"Розата и всичко свързано с нея е естествен символ на България, която трябва да налагаме като брандинг. Регионът има огромен потенциал от материално и културно-историческо наследство, който трябва да се развива“ каза министър Динкова по време на форума.

Тя сподели и за своя идея в София да бъде открит „Дом на розата“, който да бъде отправна точка, насочваща туристическия поток от столицата към Долината на розите. По думите и региона има огромен потенциал от материално и културно-историческо наследство, който трябва да се развива. Тя коментира, че ще се работи по това „къщата“ или „домът“ на розата да отвори максимално бързо.

Кметът на Казанлък посочи, че общината е стратегически разположена в центъра на България и си партнира отлично с Япония, Китай, Южна Корея, както и с Виетнам , с когото се очаква подписване на двустранно споразумение за обмен на работници.

На събранието бе прието още присъединяването на Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ към ОУТР “Долината на розите“. Само по себе си то обединява водещи преработватели на етерично-маслени култури в страната, като членовете му са отговорни компании с дългогодишен опит.

В края на събранието бяха представени Концепциите за интегрирани териториални инвестиции(КИТИ) общините Казанлък, Сливен и Хисаря.

Снимки

Среща на ОУТР с министър ДинковаСреща на ОУТР с министър ДинковаСреща на ОУТР с министър ДинковаОбластният управител с министър ДинковаДолината на розите