Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в среща с министъра на туризма и ОУТР „Долината на розите

01 март 2024 17:59, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 месеца, брой четения: 197
Заседанието в Община Казанлък

Среща с министъра на туризма Зарица Динкова проведоха вчера в Община Казанлък представители на Организацията за управление на туристическия район ( ОУТР ) „Долината на розите“. Срещата бе по инициатива на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, която е и председател на Управителния съвет на организацията.

На проведеното заседание присъстваха областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов, представители на всички общини членове на сдружението, както и Николай Ненков- изпълнителен директор на Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ и др.

"Розата и всичко свързано с нея е естествен символ на България, която трябва да налагаме като брандинг. Регионът има огромен потенциал от материално и културно-историческо наследство, който трябва да се развива“ каза министър Динкова по време на форума.

Тя сподели и за своя идея в София да бъде открит „Дом на розата“, който да бъде отправна точка, насочваща туристическия поток от столицата към Долината на розите. По думите и региона има огромен потенциал от материално и културно-историческо наследство, който трябва да се развива. Тя коментира, че ще се работи по това „къщата“ или „домът“ на розата да отвори максимално бързо.

Кметът на Казанлък посочи, че общината е стратегически разположена в центъра на България и си партнира отлично с Япония, Китай, Южна Корея, както и с Виетнам , с когото се очаква подписване на двустранно споразумение за обмен на работници.

На събранието бе прието още присъединяването на Сдружението на производителите на етерични масла „Дестилирано в България“ към ОУТР “Долината на розите“. Само по себе си то обединява водещи преработватели на етерично-маслени култури в страната, като членовете му са отговорни компании с дългогодишен опит.

В края на събранието бяха представени Концепциите за интегрирани териториални инвестиции(КИТИ) общините Казанлък, Сливен и Хисаря.

Снимки

Среща на ОУТР с министър ДинковаСреща на ОУТР с министър ДинковаСреща на ОУТР с министър ДинковаОбластният управител с министър ДинковаДолината на розите