Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“

02 март 2024 14:18, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди около 1 месец, брой четения: 259
Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“

На 29.02.2024г., ОУ "Панайот Хитов" се превърна в център на веселие и забавления, по повод на тържеството за посрещане на Баба Марта. Събитието, което събра ученици, учители, родители и деца от детски градини, предложи разнообразни дейности.

На входа всички се сблъскваха първо с базара, където се предлагаха разнообразни изделия, свързани с Баба Марта и пролетта. Родители и деца имаха възможност да придобият уникални подаръци и сувенири, които бяха ръчно изработени от талантливи ученици и техните учители.

По протежение на коридора беше пълно с работилнички за изработка на мартеници. Учениците с удоволствие се включиха в създаването на тези традиционни символи на българската култура. Ръчните умения и способностите на децата бяха в пълен разцвет, а резултатът беше впечатляващ - мартениците бяха красиви и оригинални. Творческото рисуване с материали по избор се превърна в едно от най-популярните традиционни занимания в ОУ "Панайот Хитов". Малките гостенчета бяха поканени да изразят своето въображение. За целта бяха осигурени специални места, оборудвани с разнообразни материали. Местата за творчество се превърнаха в истински оазиси на вдъхновение, където децата се потопиха в своите проекти с усмивки на лицата.

Най-голямата атракция беше появата на Пчеличката Bee Bot/детски робот/ търсеща скритите мартеници. Игрите с топчета и кръшните хора допълниха атмосферата на веселие и забавление. Ученици и деца се състезаваха в уменията си и се забавляваха безкрайно.

Появата на бивши ученици, които споделиха , че преживяват невероятни спомени от училищните години в "Панайот Хитов", е свидетелство за силата на общността и връзката, която тази учебна институция създава сред своите ученици. Това е истински вълнуващо събитие, което подчертава значимостта на училището като място за образование, приятелство и възможности за развитие.

 

Снимки

Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“Посрещане на Баба Марта в ОУ “Панайот Хитов“