Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Митев поздравява жителите на община Сливен с Националния празник на България

03 март 2024 08:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 месец, брой четения: 170
3 mart

Скъпи съграждани,

Честит празник!

Няма българин, който да не знае кога страната ни е освободена от петвековното подтисничество. На тази дата преди 146 години, България прави първата и най-важна стъпка към утвърждаването на суверенитета и националната си идентичност. С подписването на Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г., се поставя началото на Княжество България или на Трета българска държава.

Днес свеждаме глава пред паметта на всички български опълченци, на всички онези люде и от други народи, които участваха активно в освободителните борби. Благодарение на тяхната саможертва се сбъдва най-съкровената мечта на българския народ – той да бъде свободен.

В ден като този си спомняме за Левски, Раковски, Хаджи Димитър, Бенковски и още много като тях борци за свободата на Отечеството. Те първи запалиха революционната искра и дадоха тласък на българското освободително движение, което проправя пътя към по-нататъшните и преломни моменти в нашата история.

Даваме си сметка, че всичко това като българи ни изпълва с гордост. Но днес ние имаме отговорност към българската памет и нашата история – България обединена да продължи своя европейски път на развитие и да бъде чиста и свята република!

Да живее България!

 

Димитър Митев

Председател на Общински съвет-Сливен