» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Димитър Митев поздравява жителите на община Сливен с Националния празник на България

03 March 2024 08:10, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 2 months ago, number of readings: 180
3 mart

Скъпи съграждани,

Честит празник!

Няма българин, който да не знае кога страната ни е освободена от петвековното подтисничество. На тази дата преди 146 години, България прави първата и най-важна стъпка към утвърждаването на суверенитета и националната си идентичност. С подписването на Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г., се поставя началото на Княжество България или на Трета българска държава.

Днес свеждаме глава пред паметта на всички български опълченци, на всички онези люде и от други народи, които участваха активно в освободителните борби. Благодарение на тяхната саможертва се сбъдва най-съкровената мечта на българския народ – той да бъде свободен.

В ден като този си спомняме за Левски, Раковски, Хаджи Димитър, Бенковски и още много като тях борци за свободата на Отечеството. Те първи запалиха революционната искра и дадоха тласък на българското освободително движение, което проправя пътя към по-нататъшните и преломни моменти в нашата история.

Даваме си сметка, че всичко това като българи ни изпълва с гордост. Но днес ние имаме отговорност към българската памет и нашата история – България обединена да продължи своя европейски път на развитие и да бъде чиста и свята република!

Да живее България!

 

Димитър Митев

Председател на Общински съвет-Сливен