Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С тържествена заря-проверка Сливен отбеляза Трети март

05 март 2024 09:50, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 44
Заря за Трети март

На Трети март(неделя), с тържествена заря-проверка в Сливен бе чествана 146 годишнината от Освобождението на България.

 

Ритуалът се проведе вечерта от 19 часа на централния площад „Хаджи Димитър“ и в него участие взеха представителни роти от Центъра за подготовка на специалисти и четнически отряд и ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“.

Строят прие началникът на Сливенския гарнизон полк. Любомир Вачев.

 

Областният управител инж. Маринчо Христов бе сред почетните гости на церемонията.

Пред събралите се граждани тържествено слово произнесе кметът на Община Сливен Стефан Радев, в което припомни, че въпреки днешната свобода, историята трябва да се помни, за да се черпи от нея кураж и вяра, за да се гради задружно настоящето и бъдещето.

На колене, с едноминутно мълчание бе отдадена почит към създателите на българската държава и към паметта на всички герои и тяхната саможертва в името на свободата и независимостта на Отечеството.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци от името на областния управител Маринчо Христов, от кмета Стефан Радев, от Негово Високопреосвещенство варненския и великопреславски митрополит Йоан, от името на военния министър Тодор Тагарев и началника на отбраната адм. Емил Ефтимов,от председателя на общинския съвет Димитър Митев, началника на Сливенския гарнизон полк. Любомир Вачев, от директора на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, от народните представители от сливенски избирателен район, от Медицинския факултет към Варненския медицински университет.

Цветя бяха поднесени още от общински съветници, ръководители на културни институции, представители на политически партии, граждани.

 

Като кулминация на честванията, небето над Сливен бе озарено от мощна заря.

 

Снимки

Честване на Трети мартПоднасяне на венеца от областния управителЧестване на Трети мартЧестване на Трети мартТържествена заря