Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Двама актьори от Кукления театър в Сливен са с номинации за награда „Сивина“

05 март 2024 10:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 343
Двама актьори от Кукления театър в Сливен са с номинации за награда „Сивина“

Актьорите Алекса Манчева и Димо Савов от Държавния куклен театър в Сливен са номинирани за наградата "Сивина“ за актьорски дебют в кукленото изкуство. Призът е за поощряване на млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство, съобщи за БТА Петър Петров, експерт по "Връзки с обществеността" в Държавен куклен театър - Сливен.

 

Техните номинации са за ролите им в спектакъла “Майстора и Маргарита” по Булгаков, режисиран от Димитър Стефанов.

 

Алекса Манчева спечели вниманието на журито и зрителите със своята интригуваща игра в ролите на Маргарита, разказвач и служителка в “бюро чужденци”, а също и на вълнуващата личност на Аркадий Аполонович, посочи Петров. Димо Савов е номиниран за изграждането на сложните и вълнуващи Булгакови персонажи, превъплъщавайки се в ролите на Майстора, Бенгалски и Степан Богданович Лиходеев.

 

Наградата "Сивина“ е учредена през 2009 г. от режисьорската колегия към Акт-Унима, България, по идея на доц. Петър Пашов и Кирякос Аргиропулос. В тазгодишното издание ще се съревновават десет млади актьори от куклени театри в цялата страна.

 

Традиционно церемонията по награждаването ще се състои на 21 март – Международния ден на кукления театър, в Столичния куклен театър.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: организаторите