Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Двама актьори от Кукления театър в Сливен са с номинации за награда „Сивина“

05 март 2024 10:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 218
Двама актьори от Кукления театър в Сливен са с номинации за награда „Сивина“

Актьорите Алекса Манчева и Димо Савов от Държавния куклен театър в Сливен са номинирани за наградата "Сивина“ за актьорски дебют в кукленото изкуство. Призът е за поощряване на млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство, съобщи за БТА Петър Петров, експерт по "Връзки с обществеността" в Държавен куклен театър - Сливен.

 

Техните номинации са за ролите им в спектакъла “Майстора и Маргарита” по Булгаков, режисиран от Димитър Стефанов.

 

Алекса Манчева спечели вниманието на журито и зрителите със своята интригуваща игра в ролите на Маргарита, разказвач и служителка в “бюро чужденци”, а също и на вълнуващата личност на Аркадий Аполонович, посочи Петров. Димо Савов е номиниран за изграждането на сложните и вълнуващи Булгакови персонажи, превъплъщавайки се в ролите на Майстора, Бенгалски и Степан Богданович Лиходеев.

 

Наградата "Сивина“ е учредена през 2009 г. от режисьорската колегия към Акт-Унима, България, по идея на доц. Петър Пашов и Кирякос Аргиропулос. В тазгодишното издание ще се съревновават десет млади актьори от куклени театри в цялата страна.

 

Традиционно церемонията по награждаването ще се състои на 21 март – Международния ден на кукления театър, в Столичния куклен театър.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: организаторите