Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.03.2024 г.

05 март 2024 12:22, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 239
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 05.03.2024 Г.

 

Сливен: За броени часове криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен разкриха грабеж и задържаха извършителя. Полицейските служители започват работа по случая на 2 март, след подаден сигнал, че неизвестен извършител със сила е издърпал златна обица от ухото на 9-годишно момиче. Грабежът е извършен около 18,30 часа на улица в квартал „Надежда“. След предприетите незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 24 години от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Трима задържани и иззети наркотични вещества при операция срещу наркоразпространението на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен. Акцията е проведена на 2 март с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. Извършени са проверки на лица и адреси в град Сливен. Задържани са двама мъже на 24 години и жена на 25 години. При обиск на задържаните и извършените процесуално-следствени действия на два адреса са намерени и иззети различни опаковки, съдържащи вещества, които при полевия тест са реагирали на амфетамин и канабис. Иззети са още ел. везна, парични средства и други предмети, имащи отношение към извършаваната престъпна дейност. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

В РУ-Сливен е започнато досъдебно производство за управление на моторно превозно средство с фалшива шофьорска книжка. Проверката е извършена на 2 март от екип на участък „Надежда“. Спрян е за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 36 години от село Чинтулово. Водачът е представил фалшива шофьорска книжка гръцки образец. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: 32-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Котел за причиняване на телесна повреда. На 1 март е получен сигнал за пострадал 25-годишен мъж в село Градец, с травма на главата. Настанен е за лечение в болнично заведение в град Сливен с опасност за живота. След проведените издирвателни действия полицейските служители установяват, че пострадалият е ударен от мъж на 32 години от същото населено място. Извършителят е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.