Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Николай Денков след срещата с Тихановска: Беларус е пример как може да бъдат „счупени“ демократичните правила

05 март 2024 17:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 220
Премиерът Николай Денков след срещата с Тихановска: Беларус е пример как може да бъдат „счупени“ демократичните правила

„Беларус е тъжен пример за това как в една развита европейска държава, с много добро образование, наука, технологии и развита икономика, може да бъдат „счупени“ демократичните правила и резултатът да бъде установяването на диктатура". Това каза министър-председателят акад. Николай Денков след среща с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска в Министерския съвет.

 

Премиерът беше категоричен, че този пример трябва да ни бъде пред очите, защото няма държава, която да е застрахована от такова развитие. „Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила, да няма хора с неограничена власт, защото историята показва, че изкушението да се отиде към диктаторски режим е изключително голямо“, посочи акад. Денков.

 

Светлана Тихановска благодари за подкрепата на България по пътя за свободата на Беларус. „В Беларус не може да има мир и сигурност при условията в момента. Окуражаваме българския народ да подкрепя украинците в борбата им срещу Русия“, заяви още беларуският опозиционер.

Снимки

Премиерът Николай Денков след срещата с Тихановска: Беларус е пример как може да бъдат „счупени“ демократичните правилаПремиерът Николай Денков след срещата с Тихановска: Беларус е пример как може да бъдат „счупени“ демократичните правилаПремиерът Николай Денков след срещата с Тихановска: Беларус е пример как може да бъдат „счупени“ демократичните правила