Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител взе участие в събитието „Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности.“

06 март 2024 17:22, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 175
Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности.“

Областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов взе участие в двудневно събитие организирано от Световната банка под наслов „Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности“, което се проведе на 5 и 6 март в Гранд хотел Пловдив.

В него взеха участие висши директори на държавни и банкови институции, независими експерти, областни управители, кметове, общински съветници и други представители от цялата страна и чужбина.

Събитието представлява първата национална инициатива по Споразумение за техническа помощ на Световната банка към Министерството на регионалното развитие и благоустройство, като фокусът на темата бе изграждането на капацитет на регионалните и местните заинтересовани страни за прилагане на устойчиви и интегрирани подходи към регионалното развитие.

При откриването му постоянният представител на банката г-н Лесе Мелгард изтъкна, че развитието започва на местно ниво и изисква силни партньорства и доверие.

Форумът предостави изключителна възможност за обмен на идеи и опит между специалисти в областта на регионалното развитие, като акцент бе важността на партньорствата за създаване на нови възможности за развитие в регионите.

Двудневният панел приключи със силна заявка, че този вид инициативи и съвместно сътрудничество ще продължат, като с това ще допринесат за устойчивия социален и икономически напредък на регионите в страната.

Снимки

Маринчо Христов-областен управител на област СливенПредставяне на форумаИзказване на участник във форума