» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител взе участие в събитието „Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности.“

06 March 2024 17:22, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 2 months ago, number of readings: 187
Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности.“

Областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов взе участие в двудневно събитие организирано от Световната банка под наслов „Интегрирано териториално развитие на регионите: Партньорства за нови възможности“, което се проведе на 5 и 6 март в Гранд хотел Пловдив.

В него взеха участие висши директори на държавни и банкови институции, независими експерти, областни управители, кметове, общински съветници и други представители от цялата страна и чужбина.

Събитието представлява първата национална инициатива по Споразумение за техническа помощ на Световната банка към Министерството на регионалното развитие и благоустройство, като фокусът на темата бе изграждането на капацитет на регионалните и местните заинтересовани страни за прилагане на устойчиви и интегрирани подходи към регионалното развитие.

При откриването му постоянният представител на банката г-н Лесе Мелгард изтъкна, че развитието започва на местно ниво и изисква силни партньорства и доверие.

Форумът предостави изключителна възможност за обмен на идеи и опит между специалисти в областта на регионалното развитие, като акцент бе важността на партньорствата за създаване на нови възможности за развитие в регионите.

Двудневният панел приключи със силна заявка, че този вид инициативи и съвместно сътрудничество ще продължат, като с това ще допринесат за устойчивия социален и икономически напредък на регионите в страната.

Photos

Маринчо Христов-областен управител на област СливенПредставяне на форумаИзказване на участник във форума