Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разширява своето портфолио от програмируеми решения (FPGA) със серията AMD Spartan UltraScale+

08 март 2024 10:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 281
AMD-logo

AMD разширява своето портфолио от програмируеми решения (FPGA) със серията AMD Spartan UltraScale+ , предназначена за ценово ориентирани периферни системи

 

— Новите готови за вграждане чипове предлагат гъвкавост и енергийна ефективност за най-широки области на приложение в промишлеността, медицината, роботиката, системи за визуализация и др. —

Производителят на процесори и графични карти обяви фамилията AMD Spartan™ UltraScale+™ , най-новото попълнение към обширната гама FPGA и адаптивни SoC решения. Осигурявайки ценова и енергийно ефективна производителност за широк спектър от I/O-интензивни ‘edge’ приложения, устройствата Spartan UltraScale+ предлагат най-високото в индустрията съотношение I/O към логически клетки в FPGA, изградени по 28nm и по-фин технологичен процес, и притежават най-стабилния набор от функции за сигурност в ценово оптимизираното портфолио на AMD.

„В продължение на повече от 25 години фамилията Spartan FPGA помогна в поддръжката на някои от най-добрите постижения на човечеството, от животоспасяващи автоматични дефибрилатори до ускорителя на частици CERN, разширяващ границите на човешкото познание,“ каза Кърк Сабан, корпоративен вицепрезидент, Adaptive and Embedded Computing Group, AMD . „На базата на доказана 16nm технология, с подобрена сигурност и характеристики, общо разпространени инструменти за проектиране и дълъг жизнен цикъл на продукта, на фамилията Spartan UltraScale+ допълнително укрепва нашето водещо FPGA портфолио и подчертават нашия ангажимент да доставяме продукти с оптимизирана цена за клиентите.“

Гъвкави възможности за I/O и ценово ефективни системи

Spartan UltraScale+ FPGA решенията са оптимизирани за периферни системи, осигурявайки висок брой I/O и гъвкави интерфейси, които позволяват безпроблемно да се интегрират и ефективно да взаимодействат с множество устройства или системи за справяне с бума на сензори и свързани устройства.

Фамилията предлага най-високото в индустрията съотношение I/O към логическа клетка на FPGA, изградени са по 28nm и по-фин процес, с до 572 I/O писти и поддръжка на напрежение до 3.3V, което позволява свързаност ‚всеки към всеки‘ за следящи и управляващи системи. Поддръжка за широк набор корпуси, започващи от размери 10x10mm, осигуряват висока I/O плътност в ултракомпактен форм фактор. Обширното портфолио от AMD FPGA решения също така осигурява мащабируемост, за да започнете с оптимизирани по отношение на разходите FPGA и да продължите до продукти от среден и висок клас.

Фамилията Spartan UltraScale+ предлага до 30 процента намаление на консумацията на енергия в сравнение с фамилията 28nm Artix™ 7, чрез своята 16nm FinFET технология. Те са първите AMD UltraScale+ FPGA чипове с подсилен LPDDR5 контролер на паметта и PCIe® Gen4 x8 поддръжка, осигурявайки както енергийна ефективност, така и бъдещи възможности за клиентите.

Съвременни функции за сигурност

Spartan UltraScale+ FPGA чиповете предлагат най-съвременни характеристики за защита:

• Защита на IP адресите: Поддръжката на пост-квантова криптография с одобрени от NIST алгоритми предлага най-съвременна IP защита срещу кибератаки и заплахи. Функцията за физическа неклонируемост осигурява на всяко устройство уникален пръстов отпечатък за допълнителна сигурност.

• Предотвратяване на подправяне: Поддръжката на PPK/SPK ключ помага за управлението на остарели или компрометирани ключове за сигурност, докато диференциалният анализ на енергопотреблението помага за защита срещу атаки от страничен канал.

Цялото портфолио от FPGA и адаптивни SoC на AMD се поддържа от AMD Vivado™ Design Suite и Vitis™ Unified Software Platform, което позволява на проектантите на хардуер и софтуер да се възползват от предимствата на производителността на тези инструменти и включените IP чрез обединена платформа за разработчици от дизайна до теста .

AMD Spartan UltraScale+ FPGA комплекти за анализ и оценка от разработчиците се очаква да бъдат налични през първата половина на 2025 г. Документацията е налична от днес с поддръжка на инструментите като AMD Vivado Design Suite от четвъртото тримесечие на 2024 г.