Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на една незабравима вечер със Симфоничен Оркестър Сливен

11 март 2024 13:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 303
Музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на една незабравима вечер със Симфоничен Оркестър Сливен

На 14 март 2024, от 18:30 в зала „Сливен“, музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на една незабравима вечер, когато Симфоничен Оркестър Сливен представи още едно събитие от своя цикъл „Млада Европа“. Този концерт обещава омагьосващо пътешествие в царството на класическата музика, с участието на трима изключително талантливи млади артисти: Виктор Теодосиев /валдхорна/, Сион Найман /виолончело/, и Симон Павлов /диригент/.

Богатият репертоар на вечерта обхваща различни епохи и стилове. Първият концерт за валдхорна и оркестър на Рихард Щраус, е шедьовър, известен със своите лирични мелодии и техническа виртуозност. Младият Виктор Теодосиев, несъмнено ще вдъхне живот на това омагьосващо произведение, завладявайки слушателите със своята експресивна интерпретация и безупречно майсторство.

 

Оригиналната версия на Вариациите на тема рококо от Пьотр Илич Чайковски, са скъпоценен камък от репертоара за виолончело, а Сион Найман, един от най-обещаващите български артисти, отново ще демонстрира пред сливенската публика удивителния си талант, с нюансирани фрази, дълбока емоционалност и впечатляваща техника.

Кулминацията на вечерта ще бъде Седмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, паметник на симфоничния блясък и артистичната иновация. Под диригентската палка на Симон Павлов, оркестърът ще вдъхне живот на монументалното произведение на Бетовен, предавайки на зрителите динамичната му енергия и емоционален заряд.

Концертът ЩРАУС, ЧАЙКОВСКИ, БЕТОВЕН от цикъл „Млада Европа”, не е само празник на класическата музика; това е свидетелство за трайното наследство на българското артистично майсторство и безграничния талант на следващото поколение музиканти.

Симфоничен Оркестър Сливен, Виктор Теодосиев, Сион Найман и Симон Павлов канят публиката да се впусне в трансцендентна одисея през вечната красота на симфоничните шедьоври, напомняйки ни отново за универсалния език - музиката, която извисява, просветлява и обединява.

 

Купи билет за концерта