Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Одобриха проекти на сливенски училища по програма на образователното министерство

13 март 2024 16:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 219
---

Проекти на сливенски училища бяха одобрени по Програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2027 г. Първият одобрен проект е на Професионалната гимназия по икономика "Професор доктор Димитър Табаков". Той е на стойност 2 999 322 лева и включва реконструкция на сграда за създаване на учебен корпус. Вторият проект е на Профилираната природоматематическа гимназия "Добри П. Чинтулов", включващ също реконструкция на сграда, на стойност 2 982 030 лева. Третият проект е на Начално училище "Васил Левски" за пристрояване на сграда за нуждите на училището на стойност 1 001 698 лева.

Проектите са част от плановете за създаване на нужните условия за организация на учебния ден на едносменен режим. Те са изготвени от съответните училища, в партньорство с Община Сливен.

Училището в село Блатец е одобрено с проект по друга програма, която се отнася за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.

По програмата Основно училище "Свети Климент Охридски" в Блатец ще получи 600 000 лева за основен ремонт на физкултурния салон.