Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител: Георги Данчев е пример за това, какви трябва да бъдем днес

15 март 2024 15:49, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 140
Областният управител произнася слово

Със скромна церемония, навръх 102-та годишнина от рождението на Георги Данчев, днес бе открит мемориал в негова чест. Той се намира в градинката срещу залата по вдигане на щанги, на булеварда, носещ неговото име. На събитието присъстваха областният управител Маринчо Христов, кметът Стефан Радев, президентът на Ротари-клуб Недко Недев, общественици, роднини и близки на легендарния сливенски управленец.

„Георги Данчев е достоен гражданин и пример за това, какви трябва да бъдем днес и летвата, която той постави е доста висока.“, каза в своето слово областният управител, като не пропусна да отбележи всички значими инфраструктурни обекти в региона, реализирани от Данчев. Той каза още, че онова, което буди преклонение пред личността на бележития градоначалник е пословичната му скромност и умението да разговаря с хората без да ги дели.

 

Президентът на клуба Недко Недев откри събитието с кратка реч, в която акцент бе приноса на клуба в опазване паметта и делото на Георги Данчев. Той сподели, че идеята за създаването на паметника е възникнала преди 2 години, като още тогава е започнала и кампания за набиране на средства за изграждането му.

„Надявам се, че с този паметник ще подсказваме на хората в града, че има с какво да се гордеят, имаме какво да пазим, имаме какво да градим.“ каза още той.

В словото си, кметът Стефан Радев нарече бележития управленец „съзидател“ и благодари на Ротари клуб за инициативата и за: „ всички онези инициативи, които изграждат и надграждат Сливен.“

Сред поздравителните слова прозвуча и това на дъщерята на Георги Данчев Антонина Данчева, която благодари на инициаторите, на дарителите и на всички присъстващи, след което отправи и призив: “ Нека всички обичаме Сливен и сливналии, както ги обичаше той“.

В края на церемонията пред мемориала цветя положиха областният управител Маринчо Христов, кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, членове на Ротари клуб, както и семейството му, заедно с неговите внуци, близки и признателни граждани.

 

Инициативата за изграждането на паметника е на Ротари клуб- Сливен, със съдействието на Община Сливен и дарители, а изработката му е дело на сливенския скулптор Кунчо Кунчев

Снимки

Недко Недев-президент на Ротари клуб-СливенСтефан Радев-кмет на Община СливенАнтонина ДанчеваОбластният управител поднася цветя пред мемориала на Георги ДанчевОбластният управител поднася цветя пред мемориала на Георги ДанчевГраждани,дошли да почетат Георги ДанчевМемориал Георги Данчев