Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.03.2024 г.

18 март 2024 11:33, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 199
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 16.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.03.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти са иззели около 2 килограма канабис при специализирана операция. Акцията е проведена на 14 март на територията на град Сливен от екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен с цел установяване на лица, занимаващи се производство, разпространение и употреба на наркотични вещества. Извършени са проверки на превозни средства, лица и частни адреси. За 24 часа за задържани двама мъже. В хода на осъществените процесуално-следствени действия в задържаните и в обитаваните от тях жилища са иззети общо около 2 килограма суха листна маса, парични средства и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Работата по случаите продължава, в рамките на образуваните досъдебни производства, под надзора на прокуратурата.

Операциите по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Установени водачи на моторни превозни средства, употребили алкохол и наркотици, са установени в хода денонощна специализирана операция по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен. Началото на акцията е от 19,00 часа на 16 март и към момента продължава.

През нощта на 16 срещу 17 март са установени двама водачи, употребили алкохол над допустимото, като единият е показал положителна проба над 1,2 промила. Водачът е на 33 години, управлявал е лек автомобил „Сузуки Игнис“, спрян е за проверка в село Кортен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място е показала положителен резултат 1,47 промила. Автомобилът е иззет по образуваното бързо производство.

В хода на операцията на 17 март, в 22,05 часа, в град Сливен е извършена проверка за употреба на наркотици на 38-годишен мъж от град Ямбол, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат. Водачът е представил неистинско свидетелство за управление на МПС. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Тази сутрин, в 07,24 часа, на бул. „Банско шосе“, в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай“, управляван от мъж на 51 години. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,58 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

До 10,00 часа днес в рамките на операцията са проверени 532 превозни средства и 620 лица. Връчени са 42 електронни фиша на стойност 6000 лева.

Засиленото полицейско присъствие и проверките по спазване на Закона за движение по пътищата продължава и в днешния ден.