Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Регионално състезание Spelling Bee в Сливен

19 март 2024 10:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 226
Регионално състезание Spelling Bee в Сливен

На 23 март, 2024 г. /събота/ от 11:00 ч в Благоевград, София, Пловдив, Сливен, Варна, Враца, Шумен и Велико Търново ще се проведат регионалните кръгове на Четиринадесетото състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee Junior. В Сливен състезанията ще се проведат в СУ „Константин Константинов, ж.к. Дружба.

Над 8500 ученици от над 450 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Най-добрите от тях ще се представят на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред националните финалисти, които ще се срещнат на 20 и 21 април в София.

 

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

 

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE Green, с което организаторите насърчават учениците да участват в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда. За нас е важно да възпитаме младите хора в отговорност, грижа и любов към Земята. Всеки месец (от м. ноември до м. март) изпращаме по едно предизвикателство. Задачите да свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси. Споделяме с участниците интересни идеи и забавни дейности, които ги ангажират да бъдат „по-зелени“ в ежедневието. Заедно можем да помогнем на нашата планета и да я направим по-добро място за живеене.

 

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. Interlogistica са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee