» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

AMD си партнира със Sony в решенията за автономно шофиране

20 March 2024 08:08, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 months ago, number of readings: 482
AMD

19 март 2024 г. - Днес AMD обяви нов референтен дизайн заедно със Sony Semiconductor Solutions (SSS), в който се използват AMD Zynq и Artix „системи на чип“ за следващото поколение автомобилна LiDAR навигация на SSS. Както за автономното шофиране, така и за приложенията за безопасност в автомобилните приложения, LiDAR играе ключова роля във възприятията за дълбочина и картографирането на околната среда. LiDAR предоставя данни за класифициране на изображения, сегментиране и откриване на обекти, които са от съществено значение за възприемането на 3D визуализация, използвайки AI, което не може да бъде предоставено само от камерите. Технологията ще продължи да бъде от критично значение за точността и безопасността на превозните средства.

AMD има водеща позиция в развитието и усъвършенстването на системите за автономно шофиране, разработвайки решения, които обединяват интериорни информационно-развлекателни системи (конзола, дисплеи за пътниците, цифров клъстер), подобряването на безопасността (автоматично паркиране, предна камера, LiDAR, съраунд изглед) и автономно шофиране (бизнес модели, роботаксита и др.).

Напоследък AMD сериозно навлиза на пазара на системи в автомобилите, след анонсите по време на CES този януари на още нови решения за следващото поколение автомобилни приложения.