» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Каранашев: „Специализираната болница по рехабилитация в Котел трябва да бъде запазена на всяка цена“

20 March 2024 08:36, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 300
Специализираната болница по рехабилитация в Котел

На 11 март кметът на община Котел Коста Каранашев беше на работна среща с министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков. Градоначалникът посети здравното министерство заедно с депутати от няколко партии и с представители на държавната специализирана болница по рехабилитация в Котел.

 

Основна тема, която кметът е поставил по време на срещата е била свързана с незабавното осигуряване на средства, с които да се покрият задълженията на здравната клиника към персонала и фирмите ѝ доставчици.

 

Според Каранашев е недопустимо държавата в продължение на 1 година, да поема ангажименти към една от трите единствени специализирани болници за рехабилитация в България, а да не ги изпълнява.

 

По думите му, този здравен и социален проблем трябва да бъде решен в най-кратки срокове, тъй като екипът от специалисти, който в момента дотира държавата с безплатния си труд е ценност от национален мащаб. Ако се допусне той да бъде разформирован, никога повече няма да има работеща болница по рехабилитация в Котел.

 

Специализираната болница в общинския град е една от трите клиники за рехабилитация в България. Заради материалната си база в нея основно се лекуват деца от цялата страна. След серия от репортажи, миналата година, тогавашният здравен министър д-р Асен Меджидиев, пое ангажимент болницата да бъде стабилизирана. За съжаление 9 месеца по-късно, съдбата на здравното заведение е отново неясна, а колективът ѝ е готов да подаде оставка през април, ако не бъдат взети мерки.