Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител уважи СГСГ „арх. Георги Козаров“ по случай 65-ия им рожден ден

21 март 2024 08:50, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 149
клуб по спортна акробатика " Георги Данчев "-Сливен

С празничен концерт в зала „Сливен“, Сливенската гимназия по строителство и геодезия „арх. Георги Козаров“ отбеляза снощи своя 65-годишен юбилей. Събитието бе уважено от областния управител инж.Маринчо Христов.

Празникът бе уважен още и от представители на местната власт, на образователни институции, на бизнеса, родители.

„ За 65 години Вашето училище е успяло да се утвърди като авторитет и да оправдае очакванията не само на обществеността, но и на своите възпитаници и техните родители, налагайки се като едно от най-качествените и съвременни учебни заведения в областта, което осигурява успешната им индивидуална реализация. Вярвам, че от Вашата гимназия ще излязат достойни хора и професионалисти, какъвто е бил и самият арх. Георги Козаров“ каза областният управител в поздравителното си слово.

Директорът на училището инж. Красимир Георгиев поздрави всички, като пожела на учителския колектив всеотдайно да твори и да създаде поколение, което да бъде пример за града.

В залата прозвучаха и още поздравителни слова, а гостите на юбилея се насладиха на танцовата програма на младежкия фолкорен ансамбъл „Браво“, на артистичните умения на момичетата от клуба по спортна акробатика „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева, както и на музикалните изпълнения на възпитаниците на гимназията.

 

СГСГ “арх. Георги Козаров“ отваря врати през 1959 г като Професионално училище по сградострителство, като една година по-късно приемът нараства до 12 паралелки, което налага строежа и на сградата на училището с помощта на доброволния труд на учители и ученици. През 1992 г. за патрон на училището е избран един от известните български архитекти и кмет на град Сливен архитект Георги Козаров.

По настоящем училището предлага обучение по следните специалности: Строителство и архитектура, Геодезия, интериорен дизайн, сухо строителство.

В училището има изграден и модерен STEM център, в който учениците имат възможност да се обучават в часовете по Компютърно чертане в строителството с програма AutoCad в Геодезията и да използват 3D визуализация.

 

Снимки

Почетни гости на юбилеяинж. Красимир Георгиев-директор на СГСГ празнична програмаАнсамбъл " Браво"