Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението "Ваканция и спа – Експо 2024", каза зам.-кмет

21 март 2024 08:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 277
Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението

Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес у посетителите на изложението "Ваканция и спа – Експо 2024", което се състоя от 13 март до 15 март в София. Това каза пред репортер на БТА Стоян Марков, заместник-кмет по икономическото развитие в Община Сливен. Друг характерен продукт, предизвикал внимание, е рачелът (сладко от тиква).

 

"Гостите, преминали през нашия щанд, бяха очаровани и се връщаха, за да опитат вкусните гозби", разказа Марков. Част от изделията са били дело на преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм (ПГХТ) "Акад. Неделчо Неделчев" - Сливен. Той допълни, че ястията са били оценени от шеф готвачи. Те са поискали в кулинарната си библиотека да имат издание на поредицата "Вкусни пътешествия из Сливенския край" с автор Дора Куршумова.

 

"Радвам се, че "вкусната карта" бе много добре приета и оценена, защото получихме сертификат за "Пазител на автентичната кулинарна традиция", допълни заместник-кметът.

 

Сред акцентите в представянето на общината бе 190-годишнината от създаването на Първата текстилна фабрика на Балканите, каза още Стоян Марков.

 

По думите му интересът към сливенските вина е повод следващата година те да бъдат презентирани по-обстойно на изложението. Тогава основна тема вероятно ще бъде пътят на виното в Сливенския край. На туристическия обект крепост "Туида" има Къща на виното, в която посетителите могат да разгледат енотека от вината на сливенските производители. Предстои да бъде направен специален филм по темата, каза още Стоян Марков.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: Община Сливен

Снимки

Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението Сливенските милинки и вина предизвикаха истински интерес на изложението