Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.03.2024 г.

21 март 2024 12:06, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 229
Множество разкрити престъпления при полицейска операция срещу битовата престъпност в Сливенско

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 20.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 21.03.2024 Г.

 

Множество разкрити престъпления при полицейска операция срещу битовата престъпност в Сливенско

 

Специализирана полицейска операция е проведена на 20 март на територията на ОДМВР-Сливен с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими района, участъци, махали и квартали, в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР. Екипи на ОДМВР-Сливен и районните управления, съвместно със служители на сектор „Специални тактически действия“, „Зонално жандармерийско управление“-Бургас, РДГ-Сливен и ДГС-Котел са извършили проверки на превозни средства, търговски обекти, обекти за продажба и съхранение на дърва за огрев, заведения, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и други.

Разкрити са престъпления срещу собствеността, личността, интелектуалната собственост и по линия „Наркотици“. В поделенията на ОДМВР-Сливен по Закона за МВР с полицейска марка до 24 часа са задържани 12 лица. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Съставени са 34 протокола за предупреждение.

 

На територията на РУ-Сливен са разкрити кражби на лични вещи и кабели от фотоволтаични паркове. Служители на участъци „Петолъчка“ и „Надежда“ са задържали мъж на 35 години за домова кражба в село Тополчане и 4 непълнолетни момчета за кражбата на кабели.

В хода на операцията са получени сигнали за една джебчийска кражба, кражба на лек автомобил и две кражби на велосипеди. След извършените незабавни издирвателни действия извършителите са задържани в рамките на деня от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен и участък „Надежда“. Част от инкриминираните вещи са иззет и предадени.

По времена операцията е получен сигнал за нанесена лека телесна повреда на 31-годишна жена в условията на домашно насилие. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на РУ-Нова Загора са разкрити една джебчийска кражба и една домова кражба. Задържани са двама криминално проявени мъже.

В хода на операцията на територията на РУ-Котел са получени сигнали за две кражби- на лични вещи от имоти в село Градец и село Мокрен. Извършителите са установени и задържани.

По линия „Наркотици“ в поделенията на РУ-Котел, РУ-Нова Загора и РУ-Твърдица с полицейска мярка за 24 часа за притежание са задържани трима мъже и три жени. В тях са намерени и иззети различни по грамаж опаковки, съдържащи наркотични вещества.

 

В хода на операцията са извършени проверки в търговски обекти за установяване на престъпления срещу интелектуалната собственост. В търговски обекти, намиращи се в град Сливен и село Градец, е установена нерегламентирана продажба на стоки с търговски марки, обект на авторско право, без съгласието на притежателя на изключителното авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. Иззети са различни спортни артикули. Образувани са досъдебни производства.

 

При контрола по спазване на Закона за движение по пътищата са проверени 546 превозни средства и 895 лица. Съставени са 94 акта за административни нарушения, 126 фиша и 151 електронни фиша за скорост.

По време на операцията 39-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Опел Астра“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена в 17,20 часа в сливенския квартал „Сини камъни“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Снимки

Множество разкрити престъпления при полицейска операция срещу битовата престъпност в СливенскоМножество разкрити престъпления при полицейска операция срещу битовата престъпност в Сливенско