Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.03.2024 г.

25 март 2024 11:29, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 238
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 22.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 25.03.2024 Г.

 

Сливен: Полицейски служители от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен при рутинна проверка в село Сотиря са установили неправоспособен водач, който управлява лек автомобил, обект на кражба. Водачът е на 20 години от същото населено място. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 22 март, в 21,07 часа, от тел. 112, е получен сигнал за сбиване пред игрална зала в град Сливен. Пострадал е мъж на 66 години. Приет е за лечение в болнично заведение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 22 март екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен се е отзовал незабавно на сигнал за домашно насилие. Задържан е мъж на 77 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Три непълнолетни лица са установени след 22,00 часа без придружител в заведение в град Нова Загора. От 22,00 часа на 22 март до 03,00 часа на 23 март служители на РУ-Нова Загора са провели специализирана операция с цел недопускане нарушения на обществения ред и извършване на престъпления в районите на питейни и увеселителни заведения, дискотеки, зали за хазартни игри, клубове и други обекти с развлекателна дейност, като и установяване на непълнолетни лица в заведения и на обществени места след 22,00 часа без възрастен придружител. В хода на операцията са извършени проверки на 122 лица, 74 моторни превозни средства, 6 зали за хазарт и 4 нощни заведения. В една от дискотеки те в града са установени три непълнолетни лица, без придружител, като на родителите са съставени актове за административно нарушение по Закона за закрила на детето. Констатирани са 7 нарушения на Закона за движение по пътищата.

 

Пътна безопасност

 

Двама водачи на МПС- жена на 47 години и мъж на 70 години, са хванати да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверките са извършени на 24 март при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Нова Загора- на ул. „Проф. Минко Балкански“ и кв. „Загоре“. Водачите са задържани за 24 часа. По случаите в РУ-Нова Загора са образувани бързи производства.

 

На 24 март, около 17,50 часа, в град Сливен, на бул. "Георги Данчев", до ОУ „Димитър Петров“, е възникнало пътно произшествие. По първоначални данни лек автомобил „БМВ“, управляван от водач на 18 години е ударил жена на 49 години, пресичащата пътното платно в зона на пешеходна пътека. От произшествието е пострадала пешеходката. Тя е откарана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.