Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в Градец

26 март 2024 08:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 259
Кметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в Градец

На Благовещение, кметът на община Котел Коста Каранашев, началникът на Регионално управление по образованието – Сливен Кристиана Добрева – Станкова и областният управител на Областна администрация – Сливен инж. Маринчо Христов присъстваха на тържество, на което символично прерязаха лентата на новопостроеното крило на сградата на основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец.

“Сградата построена за училище преди 73 години в селото, нека служи от днес нататък на децата на Градец още дълги години. Каквито и сгради да се строят, каквито и улици да се ремонтират, най-важното за българския народ винаги е било образованието. С изграждането на новото крило се доказва, че в България продължава да се мисли за развитието образованието. Община Котел няма да спре да инвестира в най-добрия капитал на една държава, а именно – в децата“, каза в приветственото си слово кметът Каранашев. “В лицето на Силвия Ненова, виждам директор, които трябва да бъде даван за пример на всички свои колеги в областта. В Градец се работи трудно, но тя превръща работата в удоволствие за всички“, каза в заключение кметът.

ОУ „Кап. Петър Пармаков“ е учебно заведение с 221-годишна история. Отворило врати, в далечното минало, за да посреща своите жадни за знание възпитаници, днес училището продължава да гради своя облик, превърнало се в съвременно и модерно училище за своите 499 деца и ученици.

Новопостроеното учебно крило беше сред приоритетите на Общината в образователната сфера. Следващата инфраструктурна придобивка, с която училището в Градец ще се сдобие е модерен и голям физкултурен салон.

След церемонията в ОУ „Кап. Петър Пармаков“, кметът на Котел се срещна с кмета на Градец – Веселин Урумов и заедно инспектираха напредъка на новата детска градина, която се строи в селото. Сградата се изгражда в съседство на училищната и с нея броя на градините в общината ще стане – 7.

Община Котел

Снимки

Кметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в ГрадецКметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в ГрадецКметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в ГрадецКметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в Градец