Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на откриването на нов учебен корпус към ОУ“ Капитан Петър Пармаков“ с. Градец

26 март 2024 09:11, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 месеца, брой четения: 266
Областен управител и г-жа Силвия Ненова

На големия християнски празник - Благовещение се състоя откриването на новия учебен корпус към Основно училище “ Капитан Петър Пармаков“ с. Градец, на което присъства областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов.

 

„Откриването на този корпус е постижение, повод за гордост и радост, защото в последните години на прехода в малките и големите населени места започна един процес на затваряне на училища. Вие сте точно обратния пример, защото растете “каза областният управител в приветствената си реч към всички гости на събитието. Той допълни още, че реализирането на такъв проект е голяма отговорност, защото образованието е основата, върху която една държава се развива, след което пожела на учителите да имат енергия и хъс, с които да предават знанията си, а на децата пожела успешен полет в света на образованието.

 

Сред гостите на събитието бяха още кметът на Община Котел Коста Каранашев, както и началникът на Регионално управление на образованието-Сливен Кристиана Добрева- Станкова, които прерязаха символично лентата на новопостроеното крило.

 

Директорката Силвия Ненова благодари на всички и изрази надежда, че на всички деца ще им бъде приятно и уютно в средата, която са изградили за тях.

Гостите имаха възможността да разгледат модернизираните класни стаи, както и да се насладят на музикалните изненади подготвени им от децата.

 

Училището в с. Градец има над двувековна история. В него се обучават около 340 ученика, което налага построяването на допълнителния учебен корпус. Учебното заведение разполага още със STEM център, в който учениците могат да се докоснат до развитите комуникации и медийни технологии.

 

 

 

 

Снимки

Откирване на нов учебен корпусПрерязване на лентаНови класни стаи в ОУ в село ГрадецОткриване на учебния корпусНови класни стаиСТЕМ център