» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на откриването на нов учебен корпус към ОУ“ Капитан Петър Пармаков“ с. Градец

26 March 2024 09:11, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 2 months ago, number of readings: 245
Областен управител и г-жа Силвия Ненова

На големия християнски празник - Благовещение се състоя откриването на новия учебен корпус към Основно училище “ Капитан Петър Пармаков“ с. Градец, на което присъства областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов.

 

„Откриването на този корпус е постижение, повод за гордост и радост, защото в последните години на прехода в малките и големите населени места започна един процес на затваряне на училища. Вие сте точно обратния пример, защото растете “каза областният управител в приветствената си реч към всички гости на събитието. Той допълни още, че реализирането на такъв проект е голяма отговорност, защото образованието е основата, върху която една държава се развива, след което пожела на учителите да имат енергия и хъс, с които да предават знанията си, а на децата пожела успешен полет в света на образованието.

 

Сред гостите на събитието бяха още кметът на Община Котел Коста Каранашев, както и началникът на Регионално управление на образованието-Сливен Кристиана Добрева- Станкова, които прерязаха символично лентата на новопостроеното крило.

 

Директорката Силвия Ненова благодари на всички и изрази надежда, че на всички деца ще им бъде приятно и уютно в средата, която са изградили за тях.

Гостите имаха възможността да разгледат модернизираните класни стаи, както и да се насладят на музикалните изненади подготвени им от децата.

 

Училището в с. Градец има над двувековна история. В него се обучават около 340 ученика, което налага построяването на допълнителния учебен корпус. Учебното заведение разполага още със STEM център, в който учениците могат да се докоснат до развитите комуникации и медийни технологии.

 

 

 

 

Photos

Откирване на нов учебен корпусПрерязване на лентаНови класни стаи в ОУ в село ГрадецОткриване на учебния корпусНови класни стаиСТЕМ център