Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тазгодишната Седмица на гората ще се проведе от 1 до 7 април под мотото "Гората е живот и ... обща отговорност!"

27 март 2024 15:20, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 171
Тазгодишната Седмица на гората ще се проведе от 1 до 7 април под мотото

Всяка година в началото на месец април лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото "Гората е живот и ... обща отговорност!", съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

 

Домакин на тазгодишното събитие по националното откриване на празника е град Сливен. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се проведе на 1 април в зала "Сливен" от 11:00 часа.

 

Много забавления и образователни игри очакват малките природолюбители с експертите от Дирекция на Природен парк "Сините камъни", Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен. Шатрата ще бъде разположена в продължение на три дни (30/31 март и 1 април) пред Областна администрация - Сливен.

 

На гостите и жителите на града ще бъдат предоставени безвъзмездно от горските служители на Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство – Сливен 2500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб. Горските специалисти ще бъдат на място, за да обясняват на всички желаещи да получат фиданки как правилно да засадят дръвчетата и кои са подходящите места за това според вида им. Информация ще им бъде предоставена и за правилните грижи, които да бъдат положени за тяхното успешно отглеждане във времето.

 

С образователно фургонче Северноцентралното държавно предприятие кани най-малките природолюбители, заедно със своите родители, да участват в атрактивни игри от 30 март до 1 април. Мобилното фургонче ще бъде разположено на площад "Добри Желязков" пред търговски център НТС в град Сливен.

 

На 1 април, понеделник, Община Сливен организира концерт на деца от региона на открита сцена пред Общината.

 

По време на цялата Седмица на гората всички горски структури организират събития с партньори, браншови и неправителствени организации, Лесотехнически университет, Институт за гората, доброволци, журналисти по региони.

 

Цялата програма за Седмица на гората е качена на официалната интернет страница на Изпълнителната агенция по горите.

ИВОНА ВЕЛИЧКОВА
БТА-Сливен
Снимка: ИАГ