» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Методът „Светофар на бедността“ беше представен пред общинската администрация в Котел

27 March 2024 15:25, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 months ago, number of readings: 225
Методът „Светофар на бедността“ беше представен пред общинската администрация в Котел

Как да се активира потенциала на индивидите и семействата за премахване на бедността чрез инструмент за самооценка, показа пред котленската администрация Мартин Бурт, автор на метода „Светофар на бедността“.

Бурт посети вчера Котел, за да вземе участие в заседание на Общинската работна група за социално включване на уязвими общности, която работи на територията на балканската община от 2020 г.

Към момента методът „Светофар на бедността“ се прилага за семействата, включени в системата за социално подпомагане от град Котел и село Градец. Чрез формулирани 41 въпроса на тях ще им се помогне да станат главни герои на собствения си напредък и да оценят своите нива на бедност чрез идентификация и приложение на дадени практически решения, предоставени от менторите на асоциация “Интерго” по проекта.

Бурт вярва в успеха на метода си и посочи, че той е приложим не само в социалната, но и в образователната сфера за анализ на напредъка на деца, ученици, учители и директори на детски и учебни заведения. По тази причина на срещата освен зам.-кметът на Община Котел Румен Стоилов, присъстваха още кметът на село Градец, управителите на асоциация „Интегро“ и фондация „Здравето на ромите“- Сливен, координаторът на проект BIG “Пилотен проект за прилагане на гаранция за базов доход за уязвими семейства” за община Котел, директори на учебни заведения в Котел и Градец, общински здравни медиатори, представители на ромската общност в Котел.

След заседанието, авторът на мотивационни методики и бивш кмет на парагвайската столица Асунсион Мартин Бурт, проведе среща с кмета на Община Котел – Коста Каранашев. Сред темите на разговора между двамата мъже бяха възможностите за двустранни културни взаимоотношения с парагвайската страна, участието ѝ във фестивала на Етносите, багрите и котленския килим това лято и други.

Община Котел

Photos

Методът „Светофар на бедността“ беше представен пред общинската администрация в КотелМетодът „Светофар на бедността“ беше представен пред общинската администрация в КотелМетодът „Светофар на бедността“ беше представен пред общинската администрация в Котел