Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

“Югоизточно държавно предприятие” - Сливен ще подари 2500 фиданки на граждани

27 март 2024 15:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 245
“Югоизточно държавно предприятие” - Сливен ще подари 2500 фиданки на граждани

“Югоизточно държавно предприятие” (ЮИДП) - Сливен ще подари 2500 дръвчета на всички желаещи в град Сливен по случай предстоящата Седмица на гората, съобщиха от ЮИДП. Инициативата се организира съвместно с Териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливен“ и Дирекция на Природен парк „Сините камъни“.

 

На 30 и 31 март от 10:00 ч. до 14:00 ч. и на 1 април от 9:00 ч. до 14:00 ч. на главната улица пред сградата на старото кино „Българка“ горски служители ще предоставят безвъзмездно фиданки на гостите и жителите на общината.

 

Гражданите ще могат да получат различни видове фиданки от явор, махалебка, черен бор и червен дъб. Горските специалисти ще бъдат на място, за да обясняват на всички желаещи да получат фиданки, как правилно да засадят дръвчетата и кои са подходящите за това места, според вида им. Информация ще им бъде предоставена и за правилните грижи, които да бъдат положени за тяхното успешно отглеждане във времето.

 

Както БТА съобщи, тазгодишната инициатива Седмица на гората ще се състои от 1 до 7 април под мотото "Гората е живот и ... обща отговорност!", а домакин на събитието по националното откриване на празника е град Сливен.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: БТА (архив)