» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена

28 March 2024 08:52, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 276
„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена

На 27 март - Международния ден на театъра, на сцената на Театър „Минко Балкански“ в СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора „долетя“ „Птицата на щастието“ - постановка на Държавен куклен театър – Сливен, реализирана по Проект BGCULTURE-3.001-0047-C01 „Вдъхновение – изкуство за промяна“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран в рамките на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021.

Удоволствието да заживеят с героите имаха възпитаници на началните училища в града. Вълнуващата история беше пресъздадена от актьорите от театъра, както и от възпитаниците на ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Юрий Гагарин“, гр. Сливен. В спектакъла бяха вплетени ромски приказки и легенди, претворени с много артистизъм. Желанието на Птицата на щастието да твори добрини се оказа заразно, защото Доброто е част от всички сърца.

Срещата с ромската култура развълнува малчуганите и предизвика възхищението на детската публика. Спектакълът беше един невероятен урок за опознаване, приемане, толерантност и разбирателство между различните общности, който остави траен спомен в сърцата на новозагорските деца.

За пламенната си игра и таланта си, актьорите получиха благодарствен адрес от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и спечелиха възторжените аплодисменти на новите си приятели.

Photos

„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена