Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.03.2024 г.

29 март 2024 13:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 208
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 28.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.03.2024 Г.

 

Разкрити престъпления и задържани при поредната операция на полицията в Сливенско

 

Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност, наркоразпространението, незаконният добив на дървесина, нерегламентирана продажба на акцизни стоки, опазване на обществения ред и пътна безопасност, е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Операцията е 24-часова и е проведена на 28 март от екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, със съдействието на сектор „Специални тактически действия“, „Зонално жандармерийско управление“- Бургас, РИОСВ- Стара Загора и РДГ-Сливен. Извършени са проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски обекти, зали за хазарт, заведения и други.

В поделенията на ОДМВР-Сливен с полицейска мярка до 24 часа са задържани 8 лица. Разкрити са 11 престъпления- домови кражби /вещи, мобилен телефон/, кражба на метални елементи от производствен цех, неправомерно теглене на пари от дебитна карта, притежание на наркотични вещества, кражба на дърва за огрев от Общински горски фонд в местността „Блягорница“ до град Твърдица, съхранение на дърва за огрев без превозен билет и КГМ в село Градец и други.

По времена операцията са установени и задържани три малолетни момчета за унищожаване на стъклопакет на сграда в село Мокрен и едно малолетно момче за повреждане на фигурка, част от националната кампания „Пресичай безопасно с Боби и Кели”, поставена с цел пътна безопасност на кръстовище в град Сливен.

В хода на операцията служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на РИОСВ- Стара Загора, са извършена проверка на имот в землището на квартал „Речица“ в град Сливен, в който се осъществява разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. При извършената проверка са установени голямо количество излезли от употреба автомобили /над 80 броя/, както и части от автомобили. За резултатите от проверката е изготвен констативен протокол и са издадени предписания.

По линия на пътната безопасност са проверени 772 превозни средства и 1016 лица. Съставени са 114 акта, 159 фиша и 15 ел. фиша.

22-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена по време на операцията в град Твърдица. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат.