Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Забранява се добивът на баластра и извършване на всякакви дейности във водните обекти от 18 април до 3 юни 2011 година

18 април 2011 17:40,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1168

Днес, 18 април 2011 г., в областна администрация се получи писмо от Басейнова дирекция – Пловдив, в което напомнят, че е забранен добивът на баластра и извършване на всякакви дейности във водните обекти през размножителния период на рибите.

Забранява се добивът на баластра и извършване на всякакви дейности във водните обекти от 18 април до 3 юни 2011 година. Забраната е съобразена с размножителния период на рибите и е условие към разрешителните за ползване на водните обекти, които издава Басейнова дирекция - Пловдив.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти.

Срокът на размножителния период се определя ежегодно със заповед на Министъра на земеделието и храните. Експертите на дирекцията извършват ежедневни проверки по реките в Източнобеломорски район. От 2 000 лв. до 10 000 лв. ще бъдат глобявани фирмите и частни лица, които извършват дейност в реките през този период.

032/ 62-15-52 е синият телефон за подаване на сигнали в Басейнова дирекция – Пловдив.