Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“

03 април 2024 16:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 216
,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“

С такава цел ученици от ОУ “Никола Й. Вапцаров”, с. Ябланово посетиха гр. Котел и бяха на среща с кмета на община Котел – Коста Каранашев.

 

Да посетят общинския център по време на ваканцията е инициатива, която излиза от самите ученици, техните родители и класните им ръководители Айше Рубева и Айше Келешева. Така в дните, които по принцип са отредени за отдих на децата от системата на образованието, учениците решават да оползотворят почивката си по смислен начин чрез опознаване на богатия на история и личности гр. Котел.

 

Първата спирка на децата в града на Раковски беше пред бюст-паметника на възрожденеца, където поднесоха цветя. След това те посетиха сградата на Община Котел и се срещнаха с кмета Коста Каранашев, председателят на Общински съвет – Котел Христина Чолакова и зам.-кметът Шериф Куванджъ.

 

„Вие доказвате, че този, който иска да учи, винаги намира начина. Образованието е в основата на пълноценния човешки живот, затова гледайте по-малко телевизия и наблегнете на четенето на книги, различни от заложените в учебните ви програми“, посъветва учениците от с. Ябланово, Коста Каранашев. По увлекателен начин кметът разказа още на децата интересни събития свързани с града, почерпи ги и им отправи покана за ново посещение догодина с по-обогатени знания.

 

Следващите спирки от опознавателната обиколка на учениците в Котел беше в Пантеона на Раковски, Туристическия информационен център, Галатанското училище и Природонаучния музей. Там те изслушаха с учители и родители интересни беседи, организирани специално за тях.

Община Котел

Снимки

,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“,,Да опознаем гр. Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си“